✔ 6-36 månaders delbetalning med SVEA

Sparade produkter

Laddar favoriter...

Lås fast cykeln

Lås fast cykeln

För att du ska kunna få full ersättning från din hemförsäkring om din cykel stjäls ska den vara låst.
Ett bra lås – godkänt av Svenska Stöldskyddsföreningen SSF – är det viktigaste skyddet mot cykelstöld.

Lås din cykel med ett godkänt U-lås eller bygellås som komplement till cykelns fast monterade bakhjulslås (som också ska vara godkänt). Sätt fast låset så att det låser fast både framhjul och ram vid ett fast förankrat föremål. Se till att föremålet du låser fast cykeln i inte kan lyftas eller enkelt manipuleras, till exempel ett staket som kan sparkas omkull eller en trafikskylt som är kort.

Cykeltjuven lyfter gärna upp din cykel i bakhjulet och leder den till en annan plats för att i lugn och ro fixa bakhjulslåset. Därför är det viktigt att cykeln är fastlåst i någonting annat så att det inte är så lätt att gå iväg med den.

• Parkera helst inte cykeln på undanskymda platser. Ställ cykeln om möjligt där många människor är i rörelse.
• Låt inte cykeln stå ute över natten. Har du tillgång till låst cykelförråd eller eget garage – ställ in cykeln på kvällen..
• Om möjligt, ta av sadeln. Det gör cykeln obrukbar för tjuven.
• Klistra över eller dölj märket om cykeln är dyr.
• Id-märk cykeln så att den går att identifiera. Stöldmärk cykeln, anteckna ramnumret och förvara det på en säker plats.

Solid Cykelförsäkring i Helsingborg registrerar cyklar så kontakta dom om ni vill ha er cykel registrerad i deras cykelregister som polisen och försäkringsbolagen har tillgång till.

KONTAKTA OSS

Onlinecykel.se

Fridhemsgatan 1

59540, Mjölby


0142-19205

info@onlinecykel.se

FÖLJ OSS