Priser inkl. moms

-
-
SKADOR/RETURNERING AV MOTTAGEN VARA
-
Fråga: Jag har mottagit en skadad vara i min leverans, hur gör jag?
 -
Svar: Om du har motagit en skadad vara så skickar du ett mail till oss på info@onlinecykel.se Mailet ska innehålla ordernummer, beskrivning av skada, och gärna en bild på skadan. Så att vi på bästa sätt ska kunna lösa ditt ärende.
--
-
Fråga: Jag är inte nöjd och vill returnera, vad ska jag göra?
Svar: Du som kund har rätt till 14 dagars returrätt, utan speciell anledning. Varan skall returneras i oförändart skick och i originalemaballaget, cyklar får inte vara användas om ångerrätten ska gälla. Företaget förbehåller sig rätten att debitera kund om något skulle saknas, exempelvis bruksanvisning. Kunden står själv för returkostnader.
OBS. Maila oss och kolla vad som gäller just ditt ärende.

-

LEVERANS/SPÅRA

Fråga: Är det frakt på cykleln hem till mig?

Svar: Många av våra cyklar levereras Fraktfritt hem till kunden med DHL.

det står alltid i texten vid cykeln om den är med Frifrakt, annars är det max 295 kr i frakt hem till kunden oavsett antal cyklar man beställer samtidigt.

Man får alltid en avisering så man vet när cykeln kommer att levereras, endast dagtid.

-

-

Fråga: Stämmer leveranstiderna under lagerstatus?

Svar: Alla Leveranstider är preliminära och kan komma att förändras. Vi jobbar regelbundet med att uppdatera leveranstiderna utifrån datumen vi får utav våra leverantörer.

-

-

Fråga: Kan man följa godset/Cykeln när man beställt den?

Svar:Ja det kan man via vår Spårningstjänst med DHL-Freight där man skriver i sitt Kollinummer som man får så snart cykeln är på väg från oss hem till er så ser man var godset/cykeln är just nu.

Du kan även ladda ner appen ''Mina Paket'' på Appstore eller playbutiken, där kan du följa dina beställda paket från DHL och andra fraktbolag. 

-

Fråga:Hur lång är leveranstiden?

Svar: Under lågsäsong (Höst/Vinter) kan cykeln skickas samma dag eller dagen efter du lagt din beställning. När högsäsongen startas och vi har väldigt mycket på gång kan det ta ca 2-5 arbetsdagar innan din order skickas från oss. Sedan får du räkna med lev. tiden från DHL. Om du är osäker kan du höra av dig till oss så kan vi kolla när din order kommer att skickas. 

(Gäller om varan finns i lager) 

-

-

-

MONTERING

-

Fråga:Varför går inte vänster pedal att skruva fast?

Svar: Vänster pedal har vänster gänga skruvas fast åt fel håll. Tänk på att det är en höger pedal och en vänster pedal, det står i änden på pedalen. (r=höger v=vänster)

Vänster pedalen har även små sträck i metallen vid gängorna.
-
Fråga: Monterar ni tillbehör på beställd cykel?
Svar: Då många beställer tillbehör med cykel under högsäsong kommer vi inte hinna göra det på alla, samt att vi inte vet om det är till denna cykel. Om just du vill att vi ska montera något på din beställda cykel är det bara att mailainfo@onlinecykel.se eller ring oss på 0142-19205 så ordnar vi det utan problem. 
OBS. Skärmar, framlysen, pakethållare monteras inte pga begränsad plats och större risk för fraktskada på produkterna. 
T.ex Flaskställ, reflexer, sadelväska, kjolskydd kan monteras  
Osäker på hur du justerar/monterar?
Ladda ner instruktionsbok för justering/montering av MTB och STD cyklar HÄR.
-
-
GARANTI/FÖRSÄKRING
-
 -
Fråga: Vad är det för garanti/hur gör jag om något går sönder?
Svar: Vi följer konsumentköplagen och kontakta alltid oss innan ni lämnar in cykeln för ev reparation till er lokala verkstad.
-
-
Fråga:Hur får jag 3 månader gratis försäkring när jag beställer en cykel? 
Svar: När du beställt en cykel eller flera måste du maila hela ditt personnummer till kontor@cykelfritid.se då vi inte får med de fyra sista vid beställning. (Om du vill ha 3 månader gratis). När du har mailat registrerar vi din cykel hos Solid och du får 3 månader fri försäkring på din cykel. 
När 3 månader har passerat kommer du erbjudas en förlängning, om du inte vill fortsätta upphör detta automatiskt. 
Om din cykel har blivit stulen och dykt upp hos polisen kan de söka via ramnummret som vi registrerar hos Solid, då kommer de få upp info och ni kan bli kontaktade. 
Läs mer om Solid Försäkring HÄR
ELCYKLAR
Fråga: Hur aktiverar man gångassistenten på min elcykel?
Svar: Det brukar finnas 3 knappar vid displayen. +, i, - 
Du använder plus & minus för att ändra kraften när du trampar. Låt det stå på 0, håll sedan in (-) tills en ikon i högra hörnet blinkar, håll in (-) igen för att få bak/framhjulet att rulla.
Detta är på de flesta crescent elcyklar, kan se annorlunda ut på andra modeller som Ecoride.
-
Fråga: Hur sätter man igång lyset?
Svar: Som ovan brukar det finnas 3 knappar , håll in där en liten lampikon syns (brukar vara +) tills lamporna lyser, gör samma sak för att släcka. Både fram & bak kommer att tändas.
-
ÖVRIGT
-
Fråga:Vad är skillnaden mellan Mekaniska och Hydrauliska skivbromsar?
Svar: Skillnaden mellan dessa är att Mekaniska går via vajer och hydrauliska använder olja för att bromsklossarna ska gå ihop. Annars fungerar dessa exakt likadant.
-
Fråga:Vad är Koppla på crescent elcyklar för något? 
Svar: Det är en funktion som säkrar din elcykel ännu mer. Med hjälp av koppla appen kan du bl. a spåra cykel, få kraschnotiser ifall någon krockar och mycket mer. 
Läs mer om detta HÄR
-
-
 -
-
Hittar inte svaret du söker?
Maila gärna oss din fråga till info@onlinecykel.se Eller kolla in köpvillkor