Sparade produkter

Laddar favoriter...

Racercyklar & Landsvägscyklar

Hur väljer man racercykel/landsvägscykel?

Inom kategorin racercykel finns det något för alla, allt från tävlingscyklist till glad motionär i alla åldrar. Du anpassar tempot efter din egna förmåga och lägger dig dig själv på en nivå som passar dig. Det man ska fundera på är om man ska använda cykeln till tävling, motion eller någonstan mitt i mellan, för attt sen utifrån det välja de komponenter man tycker är viktiga.

Hur många växlar har en racercykel?

På en racercykel varierar antalet växlar beroende på modell. Då cykeln är framtagen och utvecklad för tävlingssammanhang i backiga banor under flera timmar, har cyklarna oftast fler växlar för att kunna variera utväxingen efter banans karaktär. Växlarna på en racercykel sitter intigrerat i bromsarna, drar man bromsen mot sig så bromsar man, drar man bromsen i sidleds så växlar man.

 

Vilken storlek på racercykel ska jag ha?

På en racercykel väljer man ramstorlek och hjulstorlek efter sin längd, på samma sätt som man gör på andra typer av cyklar. Storlek intervallerna varierar beroende på märke och modell, nedan ser du en ungefärlig tabell:
Längd: Ramstorlek:
140-150 cm 44 cm
145-155 cm 46 cm
155-170 cm 48 cm
165-175 cm 52 cm
170-180 cm 54 cm
180-185 cm 56 cm
185-195 cm 58 cm
190-200 cm 61 cm

 

Vad är en racercykel?

En racercykel är en cykel som är speciellt framtagen och anpassad för tävling på landsväg. En racer kan även användas av motionärer. Det som skiljer en racercykel från en standardcykel är den aerodynamiska körställningen som minskar luftmotståndet, antalet växlar, de smala däcken och den låga viktien.

___

Du behöver inte delta i Tour de France för att älska landsvägscykling. Det är något underbart med att få upp den där höga farten och den perfekta rullningen. Här hittar du mängder av populära racercyklar. Vad gör då en landsvägscykel unik? På den här cykelmodellen är styret lågt satt, något som ger en framåtlutad sittposition. Därtill har en racercykel även ett bockstyre. Hos oss kan du hitta en perfekt racer cykel i en storlek som passar dig. Vi erbjuder nämligen racercyklar och landsvägscyklar med valmöjligheter gällande själva ramstorleken. Dessutom finns såklart olika storlekar på hjulen, som 28 tum eller större. Större däck ger i regel bättre rullning och högre hastighet, samt bibehåller även farten.


Landsvägscykling är en otroligt omtyckt sport, mycket på grund av allt man får se från sadeln. Den här cykeln får upp farten lätt, särskilt när du väljer en modell med fler växlar. Då blir det lätt att justera trampmotståndet och hitta ett bekvämt växelläge. Kom dock ihåg att det alltid är viktigt att skydda huvudet med cykelhjälm, särskilt med racercyklar då du ofta cyklar på asfalt och i högre hastigheter. Vi erbjuder en rad smarta tillbehör för dig som älskar landsvägscykling, titta närmare under kategorin >Personlig utrustning.

KONTAKTA OSS

Onlinecykel.se

Fridhemsgatan 1

59540, Mjölby


0142-19205

info@onlinecykel.se

FÖLJ OSS

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info